radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Špancirfest je najbolji turistički događaj!

27.10.2017. 11:52:14
Varaždinski Špancirfest dobitnik je nagrade za turistički događaj godine koja se dodjeljuje u sklopu projekta Godišnje hrvatske turističke nagrade. 

Nagradu je jučer u Malom Lošinju, na završnoj svečanosti dodjele top 10 nagrada hrvatskog turizma, održanoj u sklopu tradicionalne manifestacije Dani hrvatskog turizma, preuzela direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, Jelena Toth. Špancirfest je četvrtu godinu zaredom ušao u finale izbora za turistički događaj godine, ove godine u konkurenciji s Rabskom fjerom i porečkim Open Air festivalom. 

Osvojena nagrada veliko je priznanje za Turističku zajednicu grada Varaždina, kao organizatora Špancirfesta ali i za sam grad, posebno ako se zna da je zbog sve većeg broja zanimljivih manifestacija, događanja i festivala diljem Hrvatske konkurencija iznimno jaka. Priznanje je tim veće jer je struka već četvrtu godinu zaredom, unatoč jakoj konkurenciji, Špancirfest ocijenila manifestacijom koja zaslužuje svoje mjesto u elitnom društvu među tri najbolja turistička događaja u Hrvatskoj, a ove godine i manifestacijom koja zaslužuje titulu najbolje. Ova nagrada točka je na i ovoj, po osvojenim nagradama i priznanjima, jednoj od uspješnijih turističkih godina u Varaždinu.  Varaždin je ove godine u Večernjakovoj turističkoj patroli, u konkurenciji 30 gradova, proglašen najboljom turističkom kontinentalnom destinacijom, Jutarnji list je Varaždin proglasio najugodnijim gradom za život u konkurenciji 128 hrvatskih gradova, a naš je grad ušao i u drugi krug ocjenjivanja za izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) na temu Kulturni turizam.  Osvojene nagrade i priznanja zasigurno su utjecala i na broj dolazaka turista u grad, pa tako u prvih 9 mjeseci ove godine bilježimo povećanje broja dolazaka gostiju u Varaždin za čak 17 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine,  a vjerujem da bi se ta brojka do kraja godine mogla još i povećati, istaknula je direktorica Turističkog ureda TZGV, Jelena Toth.

Osim Špancirfestu, još je jedna nagrada otišla u Varaždin. Djelatnik varaždinskih Parkova, Antun Vidović u sklopu akcije Hrvatske turističke zajednice Čovjek – ključ uspjeha, proglašen je djelatnikom godine u potkategoriji hortikulturni djelatnik. Nagrada mu je uručena u sklopu svečane dodjele nagrada u Malom Lošinju, također održane u sklopu Dana hrvatskog turizma.Vidoviću, s 39 godina radnog staža, od čega je 36 godina proveo u Parkovima, nagrada je pripala zahvaljujući iznimnom zalaganju na radu oko uređenja zelenih površina grada Varaždina te nesebičnom prenašanju hortikulturnog znanja na mlade generacije. 


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing