radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Paljak na Danu Hrvatske u Grazu

26.10.2017. 08:43:19
Na Danu Hrvatske u Grazu, svoje gospodarske, poljoprivredne i turističke potencijale i prednosti predstavila je Virovitičko-podravska županija.

2015. godine predstavila se i Varaždinska županija, a ovogodišnjem predstavljanju osnovnih gospodarskih i turističkih karakteristika Virovitičko-podravske županije nazočio je i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je izrazio zadovoljstvo ovakvim predstavljanjem hrvatskih županija. Manifestaciju je ujedno iskoristio za susrete i razgovore s nizom dužnosnika i gospodarstvenika.

-Razgovarao sam s našom veleposlanicom u Austriji Vesnom Cvjetković. Naime Varaždinska županija je bliska Austriji, sve više turista dolazi u našu Županiju iz te prijateljske zemlje, a Austrija je bila i zemlja partner Baroknim večerima prije pet godina. Veže nas puno toga, od zajedničke povijesti do perspektivne budućnosti. Također, župan Virovitičko – podravske županije Igor Andrović me upoznao s projektima koje trenutno provodi Virovitičko-podravska županija, a moram priznati kako na svome području imaju zavidan broj OPG-ova te malih i srednjih obrtnika – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak zaključivši kako hrvatske županije imaju puno toga za pokazati i ponuditi van granica naše države.

Ova gospodarska manifestacija, najveća i najznačajnija takvog tipa u Austriji, održava se svake godine u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komora, te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing