radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Titula Grad prijatelj djece stiže u Ludbreg?

26.10.2017. 07:55:37
U Gradu Ludbregu obavljen je izvid za ocjenjivanje rezultata akcije Gradovi i općine prijatelji djece. To je ujedno zadnji korak u procesu dobivanja ove titule. Komisiju za ocjenjivanje činile su doktorica Mirjana Kolarek-Karakaš, ujedno i voditeljica komisije, Đurđica Dropuljić i Maja Pleše Sabol. Izvid je započeo sastankom komisije s članovima Koordinacijskog odbora gdje je prisutne pozdravio gradonačelnik Dubravko Bilić.

– U kategoriji javnih potreba iz oblasti predškolskog odgoja i prosvjete godišnje izdvajamo otprilike 4500kn po djetetu na što smo ponosni jer ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost. Vjerujem da zaslužujemo ovu titulu jer smo se opredijelili da budemo prijatelji djece što potvrđuje činjenica da imamo najjeftinije vrtiće u županiji, besplatne udžbenike i bonove za opremanje školske djece. U svakom naselju nalazi se dječje igralište, pomažemo udruge koje rade s djecom i mladima. Naša osnovna škola jedna je od najvećih u županiji i nadamo se da ćemo uskoro uspjeti dobiti dozvolu da nam ona i pripadne kao jedinici lokalne samouprave jer trenutno njome upravlja Županija. Obzirom na broj škola koje se nalaze u njihovoj ingerenciji smatram da takvo rješenje nije najbolje jer je teško pratiti stanje na terenu, a upravo zbog broja polaznika škole mi imamo specifičnu situaciju i želimo stvoriti najbolje moguće uvjete. – podsjetio je gradonačelnik.

Rezultati ocjenjivanja komisije bit će poznati u studenome, a promocija novih gradova prijatelja održat će se krajem istog  mjeseca u Zagrebu.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing