radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Nova isporuka paketa u okviru projekta FEAD

25.10.2017. 10:27:23
Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec primilo je novu isporuku paketa u okviru projekta FEAD – ''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku''.

614 higijenskih paketa će dobiti isto toliko korisnika, a riječ je o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva, koji se određuje prema pet propisanih kriterija FEAD projekta. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec jedan je od partnera u projektu (uz još 25 drugih društava Crvenog križa).  Novom podjelom paketa ovog će se puta obuhvatiti nešto više od 360 obitelji s područja Ivanca, Lepoglave, Bednje, Donje Voće, Maruševca i Klenovnika, a podjele će biti organizirane u centrima svih gradova i općina, u suradnji sa svim JLS-ovima, DVD-ovima i volonterima. Vrijednost paketa je 28.230,74 kuna, a prilikom istovara higijenskih paketa u Ivancu, pomagali su učenici Srednje škole Ivanec.

Za korisnike s područja grada Ivanca podjela paketa bit će u prostorijama GDCK Ivanec, sutra, u vremenu od 8 do 12 sati.

Inače, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je s provedbom projekta FEAD - ''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku' 'započelo sredinom ožujka ove godine. Projektom su obuhvaćeni korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe starije od 65 godina s prihodom do 1.500 kn, jednoroditeljske obitelji s maksimalno 3.120 kuna prihoda, obitelji s troje i više djece s ukupnim prihodima mjesečno nižim od 5.705 kuna te zaposlene osobe koje četiri i više mjeseci nisu primile plaću.
- Provedba projekta dosad je realizirana kroz tri podjele, a obuhvatila je sve gradove i općine ivanečkoga područja. Svakom podjelom bilo je obuhvaćeno više od 600 korisnika, u određenima i gotovo 700 korisnika. Pribroji li se dosadašnjim podjelama i ova, četvrta po redu, ukupna vrijednost ovog velikog FEAD projekta iznosit će više od 228.000 kuna – izvijestila je ravnateljica Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing