radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Crna kronika

Kod Bednje pronađena "zolja"

23.10.2017. 12:50:40
U subotu je na istočnoj strani rijeke Bednje kod mjesta Sigetec Ludbreški na predjelu zvanom „Štuk“ pronađen ručni bacač raketa tzv. „zolja“.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su na mjestu pronalaska uništili pronađenu „zolju“ kontroliranom eksplozijom.

Policija skreće pažnju građanima da je i dalje u tijeku akcija „Manje oružja manje tragedija“ u kojoj građani bez straha od sankcija mogu policijskim službenicima slobodno predati oružje i eksplozivna sredstva koje nedozvoljeno posjeduju. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Nemojte pronađeno oružje ili eksplozivno sredstvo u kući ili nekom drugom privatnom posjedu, isto odbaciti u potok, rijeku, šikaru, livadu i slično mjesto, već pozovite policiju koja će adekvatno i sigurno isto izuzeti i uništiti, bez sankcija i mogućih ozljeđivanja, poručuju iz policije.

Apeliraju na sve koji takva sredstva posjeduju da ih zbog sigurnosnih razloga ne donose sami, već da se jave na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, kako bi stručno osposobljeni policijski službenici u civilnom vozilu mogli oružje preuzeti i sigurno ga zbrinuti.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing