radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Održana edukacija o trijaži

20.10.2017. 07:29:41
U Općoj bolnici Varaždin za medicinske sestre je održan tečaj o trijaži.
Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić naglasila je da je tečaj održan s ciljem da medicinske sestre koje rade u hitnim prijemima, ambulantama, internoj, kirurgiji, pedijatriji i neurologiji nauče osnove trijaže.

- Svrha takvog tečaja je kategorizacija pacijenata po hitnosti, a ona osigurava ispravnu i pravodobnu procjenu pacijenata koji dolaze u takav hitni prijem, odnosno redoslijed zbrinjavanja pacijenata. Na taj se način smanjuje mogućnost nekih nepredviđenih događanja. U svrhu organizacije takvog rada sestre koje rade u tim hitnim prijemima trebaju imati završeni trijažni tečaj koji je osnovni preduvjet za kvalitetan rad jer znamo da u hitnim prijemima imamo veliki broj pacijenata. Organizacija takvog rada nam je vrlo bitna - rekla je Sekovanić o tečaju na kojem je u varaždinskoj bolnici sudjelovalo dvadesetak sestara.

Tečaj je organiziran u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a proveli su ga članovi Društva nacionalnih instruktora. Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić ujedno je dodala da je edukacija o trijaži u varaždinskoj bolnici važna zbog budućih planova razvoja.

Nama je vrlo važno da se pripremimo za takav rad jer znamo da uskoro kreće gradnja objedinjenog hitnog prijema. Pripremamo da ga dočekamo spremni i radujemo se takvom načinu rada - zaključila je Sekovanić.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing