radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

U razgledavanju Županijske palače

19.10.2017. 08:56:03
U pratnji učiteljica, Županijsku palaču su posjetili učenici Osnovne škole Svibovec pokraj Varaždinskih Toplica, a prilikom posjeta susreli su se sa zamjenikom župana Varaždinske županije Tomislavom Paljakom.

Dobro raspoloženi učenici su s velikim zanimanjem odslušali priču o bogatoj povijesti naše Županije, posebno iskazavši interes za slavnu Husarsku pukovniju.
Ugostivši učenike, zamjenik župana Paljak je naglasio kako mu je drago što učenici naših škola posjećuju Županijsku palaču. Dodao je da se na taj način imaju prilike upoznati s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i saznati kako izgleda radni dan županijskih dužnosnika te koje su njihove ovlasti.

- Izuzetno mi je drago da sam jedan dio vremena današnjeg dana proveo s učenicima iz Svibovca Topličkog jer su svojom iskrenošću, radoznalošću te pozitivnim stavom pokazali da su upravo oni naša budućnost - napomenuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Nakon susreta sa zamjenikom župana, učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su razgledali tabelarni povijesni prikaz obnašatelja dužnosti župana. Učenici su izrazili zadovoljstvo što su naučili mnoge korisne stvari o funkcioniranju županijske uprave, a učenje kroz praktičnu nastavu još jednom se pokazalo korisnim i jako zanimljivim.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing