radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Adaptiran je dio Odjela za otorinolaringologiju

19.10.2017. 07:24:19
Adaptirane su polikliničke ambulante Odjela za otorinolaringologiju Opće bolnice Varaždin, a koje se nalaze u podrumu zgrade „kirurgije“.
Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić ističe da su razlozi za adaptaciju dvojaki – jedan je osiguravanje adekvatnog prostora za Odjel ORL-a, a drugi skori dolazak nove opreme u varaždinsku bolnicu.

- Poliklinički dio otorinolaringologije imao je u jednom dijelu neadekvatni prostor. Teško je naći adekvatan prostor unutar postojećih kapaciteta. Trajno rješenje bit će izgradnja dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije gdje očekujemo da će se odrađivati i dobar dio otorinolaringologije. No, do toga se pojavila potreba rješavanja pitanja poliklinike. Naime, nabavljamo novi 128-slojni CT uređaj koji stiže za 60 dana u Opću bolnicu Varaždin, a uskoro očekujemo i završetak postupka javne nabave, koje provodi Ministarstvo zdravstva, za nabavku uređaja za magnetsku rezonancu pa će i on uskoro stići. Logično je bilo da sve po pitanju radiologije objedinimo i formiramo na jednom mjestu. Budući da je otorinolaringološka poliklinika smještena u neposrednoj blizini CT uređaja taj prostor smo morali prilagoditi za nove uređaje – CT i magnetsku rezonancu te tako i provesti adaptaciju -  rekao je ravnatelj Kudelić.

Poliklinički dio ORL-a i nadalje se nalazi u podrumskom dijelu zgrade „kirurgije“ zauzevši i prenamijenjen prostor nekadašnje knjižnice i ambulante za anesteziologiju.
- Prenamijenili smo taj prostor za poliklinički dio Odjela ORL-a. Tako pacijenti koji trebaju usluge polikliničkog dijela naših otorinolaringologa i nadalje će ih ostvarivati na lokaciji podrumskog dijela zgrade „kirurgije“ - kazao je Kudelić.

Voditelj Odjela otorinolaringologije Davor Skok, dr. med. naglašava da je adaptacija dovela do poboljšanja usluga.
- Imamo kvalitetniji prostor nego što je bio. Uskoro očekujemo i novu opremu. Adaptiran prostor ima puno više privatnosti za svakog pacijenta tako da će pacijenti i nadalje moći biti zadovoljni i prostorom i uslugama - rekao je Skok. Ambulanta za anesteziologiju nalazi se uz poliklinički dio kirurgije.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing