radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

80 tisuća kuna za izradu idejnog rješenja

18.10.2017. 12:15:03
Ministarstvo hrvatskih branitelja će svotom od 80 tisuća kuna sufinancirati projekt izrade idejnog rješenja uređenja spomen parka poginulim braniteljima u općini Bednja.

Takvu je odluku donijelo resorno ministarstvo temeljem raspisanog Javnog poziva o sufinanciranju izgradnje, postavljanja ili uređenja spomen obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu, a na koji su se u lipnju ove godine prijavili Općina Bednja i Športski klub Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bednje.

Ova znatna novčana potpora omogućit će Općini Bednja raspisivanje i provedbu javnog natječaja za odabir i pripremu projekta spomen parka u čast poginulih branitelja. Pri tome će morati uvažiti zahtjeve i preporuke Povjerenstva za raspisivanje javnog likovnog i arhitektonskog natječaja za odabir idejnog rješenja, uz obvezu dostave natječajnog elaborata i općih uvjeta na uvid Povjerenstvu najkasnije do 30. lipnja 2018. godine. Park se planira urediti na lokaciji na Trgu sv. Marije u Bednji, a zamišljen je kao središnje memorijalno mjesto na kojemu bi se njegovala uspomena i odavala počast žrtvi koju su naši branitelji položili u borbi za ostvarenje sna o suverenoj i slobodnoj hrvatskoj državi.

Spomenuta novčana potpora resornog ministarstva omogućuje Općini Bednja početak realizacije ovog projekta koji će, uz memorijalnu dimenziju, sasvim sigurno pridonijeti daljnjem urbanom i estetskom arhitektonskom uređenju centra Bednje.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing