radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Gospodarska škola na Smotri turističke kulture

18.10.2017. 10:55:47
Na 10. Nacionalnoj smotri turističke kulture na Hvaru - „Okusi i mirisi mog zavičaja“, koja se održavala proteklog vikenda varaždinski kraj predstavila je Gospodarska škola Varaždin prezentacijom „Okusi i mirisi varaždinskog kraja“.


U predstavljanju su sudjelovale učenice Ana Horvatić i Lucija Hrg, ravnateljica Katica Kalogjera Novak, profesorica Nevenka Vukašinović te mentorica Nadica Kolarić. Učenice su prezentirale enološku i gastro baštinu te glazbenu baštinu Varaždinske županije. Važan dio prezentacije gastro baštine bilo je predstavljanje izvornog posuđa sjeverozapadne Hrvatske- cimpleti, protvani, bidre, posude za čuvanje hrane te bočice za bučino ulje. Svo posuđe nastalo je u Učeničkoj zadruzi Sunce Gospodarske škole Varaždin. Posuđe je od gline, a izrađuje se u školskoj radionici koja je opremljena lončarskim kolima i keramičkom peći.

U sklopu prezentacije prikazana je i videoemisija na zadanu temu koju možete pogledati na linku:
 https://youtu.be/d7ny8UtbhCs

- Sudjelovanje na manifestaciji turističke kulture veliko je iskustvo u promicanju kreativnosti i inovativnom radu na području istraživanja i očuvanja baštine u kontekstu promišljanja turističkog zavičaja – rekla je mentorica Nadica Kolarić.

-Iznimno smo ponosne što smo imale priliku sudjelovati na takvoj manifestaciji jer smo stekle nova znanja i iskustva koja su nam, s obzirom da smo učenice turističke gimnazije i buduće djelatnice u turizmu, potrebna za očuvanje kulturne baštine - nadovezale su se učenice Ana i Lucija.

Gospodarska škola Varaždin ima bogat program izvannastavnih aktivnosti. Tako su 4. i 5. listopada ove godine već osvojili 3. nagradu na 29. državnoj smotri učeničkih zadruga u kategoriji istraživačkih radova. Nagradu im je donijela prezentacija pod nazivom „Cinkuš – novi suvenir utemeljen na tradiciji varaždinskog kraja“.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing