radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

U tijeku je dogradnja bolnice u Novom Marofu

17.10.2017. 14:52:31
Danas je održana početna konferencija u sklopu izgradnje spojnog objekta između Odjela II i odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Projekt je odobren za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a usto podrazumijeva energetsku obnovu susjednih zgrada te izgradnju trafostanice. Osim toga, bolnica će se opremiti vrlo vrijednom medicinskom opremom, rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić te dodao kako ovaj projekt ima veliku važnost za našu regiju i šire jer će se kapacitet bolnice povećati na 89 kreveta.

Vrijednost projekta je oko 51.500 milijuna kuna, a projekt bi trebao biti završen do 12. rujna 2018. godine. Na početnoj konferenciji nazočio je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji je istaknuo kako će kapaciteti bolnice zahvaljujući ovom projektu biti utrostručeni, a bolnica će time, uz regionalni i dobiti nacionalni značaj.

Pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić naglasio je da će se svakako povećati kvaliteta zdravstvene zaštite svih bolesnika, a ujedno je i izrazio zadovoljstvo povlačenjem sredstva iz europskih fondova koja se ulažu u zdravstvo u Hrvatskoj, a osobito u Varaždinskoj županiji.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing