radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

U tijeku su radovi na potoku Žarovnica

17.10.2017. 07:34:39
Hrvatske vode nastavljaju s uređenjem vodotoka potoka na području grada Lepoglave, Kao što je i najavljeno, na red je došlo uređenje vodotoka potoka Žarovnica, od mosta na raskrižju prema Bitoševlju i Klenovniku pa prema naselju Žarovnica u smjeru Sutinske.

Riječ je o dijelu potoka Žarovnice na kojem je za vrijeme posljednjih obilnih kiša došlo do izlijevanja vode iz korita i plavljena okolnih područja, a tijekom ove i iduće godine u planu je uređenje potoka Žarovnice do samog ulaska u Sutinsku.

- Ovo je, uz gradnju nogostupa, jedan od važnijih i potrebitijih zahvata na području Mjesnog odbora Žarovnica. Budući da je proteklo više od četiri desetljeća od posljednjeg uređenja korita ovog dijela potoka Žarovnica često je dolazilo do izlijevanja vode iz korita pri čemu su nastajale štete na poljoprivrednim parcelama i kućama mještana s područja našeg Mjesnog odbora - istaknuo je predsjednik MO Žarovnica Stjepan Vresk.

- Zahvalio bih se još jednom Hrvatskim vodama na razumijevanju i suradnji koja je rezultirala uređenju vodotoka potoka u Kameničkom Podgorju te na području mjesnih odbora Viletinec-Vulišinec, Lepoglava i Lepoglavska Ves. Uz navedene, u planu je uređenje potoka na području Višnjice, korita rijeke Bednje od Kaniže prema Lepoglavi,  kao i potoka na području MO Očura točnije u Patačićevoj ulici – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing