radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Uspjeh KUD-a "Mak" u Filderstadtu

17.10.2017. 07:23:22
KUD „Mak“ iz Trnovca pobjednik je 5. Međunarodne smotre folklora u njemačkom gradu Filderstadt kraj Stuttgarta. 5. Susret čuvara hrvatske etno baštine organiziralo je hrvatsko kulturno-umjetničko društvo FD „Ruža“ iz Filderstadta, a članovi KUD-a „Mak“ bili su predstavnici Varaždinske Županije.

Starija folklorna sekcija pod vodstvom Tihomira Kukulića i Tibora Büna predstavila se koreografijom umjetničkog voditelja Ansambla Lado, Andrije Ivančana, „Igraju se na nebu zvezdice – Pjesme i plesovi Podravine“. Osvojili su prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i prvo mjesto kao najuspješniji sudionik smotre. Ukupno je sudjelovalo 17 društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Njemačke

-KUD Mak ponos je Općine Trnovec Bartolovečki. Oni su čuvari naše tradicije i naših običaja, ali i ambasadori naše Općine u Hrvatskoj i izvan nje. Nagrada u Filderstadtu samo je jedno u nizu priznanja vrijednim ljudima u KUD-u. Općina će i dalje i organizacijski i financijski pomagati, a moje čestitke idu svim zaslužnima za ovaj još jedan veliki međunarodni uspjeh - izjavio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, nakon još jednog međunarodnog uspjeha KUD-a „Mak“.

Predsjednik KUD-a „Mak“ Miro Koren ističe da su ponosni na ovaj veliki uspjeh, koji će biti poticaj članovima u daljnjem radu na ponos žiteljima Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske Županije.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing