radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Nagrade Varaždinskih baroknih večeri

16.10.2017. 14:59:56
Na prvom koncertu u novoj sezoni Panonske filharmonije u Pečuhu, Zboru i orkestru Panonske filharmonije dodijeljena je nagrada „Ivan Lukačić“ 47. Varaždinskih baroknih večeri, s obzirom da čelnici Filharmonije nisu mogli nazočiti svečanoj dodjeli nagrada u varaždinskoj Gradskoj vijećnici posljednjeg festivalskog dana.

Direktoru Panonske filharmonije Zsoltu Horváthu nagradu je u nazočnosti ravnatelja Baroknih večeri Davora Bobića uručio József Magyar, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj. Glazbenici iz mađarskog grada koji je 2010. godine bio Europska prijestolnica kulture nagradu su primili za najviši izvodilački domet ansambla i za svoj koncert u varaždinskoj Katedrali 24. rujna.

Predvođeni dirigentom Tiborom Boganyijem i solistima mađarski su glazbeni gosti, prema ocijeni festivalskog žirija znatno repertoarno obogatili program festivala izvevši vokalno-instrumentalne skladbe iz velebne zbirke Harmonia Caelestis, koju je skupio, a djelomično i skladao mađarski plemić i vojskovođa Pal Esterhazy.

Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri je prilikom dodjele nagrade još jednom zahvalio Mađarskoj za iznimno partnerstvo i suradnju u održavanju ovogodišnjih 47. Varaždinskih baroknih večeri.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing