radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Tjedan karijera na FOI-u (16.-20. listopada)

16.10.2017. 14:29:29
Od danas do petak se na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održava šesti po redu Tjedan karijera u organizaciji FOI-jevog Centra za podršku studentima i razvoj karijera.

Ove godine na Tjedan karijera dolazi čak 44 poduzeća koja će od danas do četvrtka održati sveukupno 33 stručna predavanja i 23 radionice. Glavni dan Tjedna karijera bit će u petak, 20. listopada, kada će renomirane osobe iz IT područja održati motivacijske govore, a poslodavci će se studentima predstaviti putem idejnih prezentacija te na štandovima u sklopu „karijernog špancira“.

Tjedan karijera događaj je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca i studenata, a najveća ovogodišnja novost je „karijerni špancir“, odnosno dio programa kada će poslodavci „zauzeti“ FOI hodnike te se umrežavati s potencijalnim budućim zaposlenicima, a studenti će imati prilike sagledati širu sliku o tržištu rada te upoznati svoje potencijalne poslodavce.

U četvrtak će se održati i AIESEC konferencija „Business in Practice“ koju organiziraju FOI studenti uključeni u AIESEC Varaždin, a za petak je najavljeno održavanje okruglog stola na temu razvoja karijernih centara na visokim učilištima, uz podršku Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Petak, 20. listopada, kao glavni dan tjedna karijera, započet će s predavanjem poznatog hrvatskog poduzetnika i investitora Nenada Bakića, na temu „Croatian Makers – stvaranje kulture uspjeha“. Nakon pauze će se 30-ak poslodavaca kratkim idejnim prezentacijama boriti za naklonost studenata, odnosno titulu najboljeg poslodavca. Slijedit će idejne prezentacije o studentskim praksama i prilikama, nakon čega će početi „karijerni špancir“.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing