radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Plan za razvoj cikloturizma u županiji

16.10.2017. 12:58:08
S obzirom na to da je Ministarstvo turizma Varaždinskoj županiji dodijelio 350.000 kuna za provedbu projekta "Biciklistička ruta Varaždinske županije", danas je u Županijskoj palači potpisan Sporazum o provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma na području Varaždinske županije do 2020. godine.

Varaždinska županija u projektu sudjeluje s 50.000 kuna, a ovim sve sporazumom ugovorne strane utvrđuju da se Operativni plan razvoja cikloturizma na području Varaždinske županije do 2020. godine smatra donesenim i usvojenim te da će se i dalje provoditi.  To je prva u nizu aktivnosti kojima se, između ostaloga, želi povećati broj biciklističkih ruta, i približiti ovaj vid zabave građanima i turistima.

- S obzirom na našu bogatu kulturno–povijesnu baštinu, povoljnu klimu, atraktivan okoliš te ostale povoljne uvjete u Varaždinskoj županiji, cikloturizam se nameće kao važan segment naše turističke ponude. Povezanost s drugim županijama, ali i sve ostale pogodnosti poput obogaćivanja smještajnih kapaciteta, lokalne ponude i etno-gastronomije, još su jedan važan dio cikloturizma kao dijela koji je bitan za razvoj kontinentalnog turizma - naglasila je Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana.

Elizabeta Dolenec, direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije rekla je da je Varaždinska županija i prijavila ovaj projekt s ciljem da i Hrvatska postane dio mreže EuroVela, a to bi puno značilo za turizam Županije, ali i za turizam susjednih županija.

Goran Lampelj iz Sindikata biciklista je istaknuo je da je velika stvar da je Županija krenula u projekt, jer poboljšanje cikloturizma povećava broj turista koji ulaze u Varaždinku županiju, ali utječe i na poboljšanje mobilnosti da se ljudima da alternativa automobilu. Ujedno smatra da je to korak ka poboljšanju kvalitete biciklističke infrastrukture, a i sama Varaždinska županija velik je potencijal za razvoj cikloturizma.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing