radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Učenička smotra plodova zemlje

15.10.2017. 10:54:24
Učenici 35 osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije te njihovi učitelji sudjelovali su na tradicionalnoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, koja je održana jučer na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Različite vrste kruha, klipiči i drugi pekarski proizvodi, kolači, torte, namazi, pa čak i žganci s toplim mlijekom, bili su samo dio proizvoda i plodova izloženih na štandovima škola, koje su marljivi učenici uz pomoć nastavnika priredili za smotru. Sve su to degustirali brojni građani, koji su se ove godine na županijsku smotru Dani kruha odazvali u rekordnom broju.

Organizator je bila Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom, dok je ove godine domaćin bila Osnovna škola Šemovec.

Učitelji i učenici su formirali povorku i - noseći darove na blagoslov - s Franjevačkog trga  krenuli u Varaždinsku katedralu, gdje je služena sveta misa zahvalnica. Potom se povorka vratila na Franjevački trg, a učenici OŠ Šemovec i njihovi učitelji izveli su prigodni program koji je oduševio posjetitelje. 

- Kad na jednom mjestu možemo prikazati blagodati prirode i vrijednih ruku naše djece i učitelja, onda je to poseban dan i posebno zadovoljstvo. Velike čestitke upućujem svoj djeci, učiteljima i voditeljima. U Varaždinskoj županiji smo ponosni što možemo poduprijeti ovakve događaje – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Kruh je simbol zajedništva i gostoprimstva, pa vas sve pozivam da svi zajedno osjetimo zajedništvo na ovim Danima kruha – pozvala je pak Marina Hižak, ravnateljica OŠ Šemovec, škole domaćina.

Predsjednik Županijske skupštine Alen Runac je zajedno s ravnateljicom Hižak i prečasnim Mariom Kopjarom podijelio zahvalnice svim školama. 


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing