radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Ugradnja dizala i uređenje prostora Doma zdravlja

13.10.2017. 08:11:51
Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji", stvoreni su svi preduvjeti da se u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi ugradi dizalo i uredi prostor Doma zdravlja.

- Dugi niz godina Grad Lepoglava nastoji realizirati projekt izgradnje dizala u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi. S obzirom na to da je riječ o zgradi koja je u vlasništvu Doma zdravlja Varaždinske županije, Gradu su pri tome uglavnom bile "vezane ruke". No, nismo čekali da netko drugi iznađe rješenje već smo u okviru dozvoljenih zakonskih mogućnosti "gurali" taj projekt. Izradili smo i projektnu dokumentaciju te pronašli način da se prijavimo na jedan od natječaja na kojem smo imali izgledne šanse dobiti potrebna sredstva, no cjelokupni je natječaj bio poništen. I dalje smo tražili mogućnosti za realizaciju projekta potičući na to i Dom zdravlja Varaždinske županije koji je priliku za to pronašao kroz prijavu projekta na operativni program "Konkurentnost i kohezija" – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Projekt smo započeli stalnim 'zvocanjem' još u rujnu 2016. godine nakon čega se pristupilo izradi projektnog prijedloga od strane Doma zdravlja Varaždinske županije. Lepoglavska inicijativa prerasla je u županijsku pa se projekt proširio i na druge ambulante u Varaždinskoj županiji čime je cijela priča narasla na 12.8 milijuna kuna. Početkom svibnja ovaj, sad već regionalni projekt „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ uspješno je prijavljen je na Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ iz strukturnih fondova. Što se Lepoglave tiče, uz izgradnju dizala, projektom se planira ugradnja ulaznih automatskih kliznih vrata, uređenje ulaznih stepenica te opremanje pedijatrijske i fizikalne ambulante. Riječ je o zahvatima vrijednim 601.000 kuna – zaključuje zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Riječ je o dijelu bespovratnih sredstva iz EU za novu, modernu opremu u 50-ak ordinacija liječnika opće/obiteljske medicine, dentalne medicine, ginekologa i pedijatara diljem županije, kao i za njihovu edukaciju.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing