radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Lifestyle

Uspjeh KUD-a "Rudolf Rajter" u Rovinju

10.10.2017. 07:45:15
Na jubilarnom 50. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju kao pobjednik Županijske smotre u Varaždinu i predstavnik Varaždinske županije, sudjelovao je i Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Rudolf Rajter" Ivanec.

Zbor se u konkurenciji četrnaest ponajboljih amaterskih pjevačkih zborova Hrvatske, kako u natjecateljskom tako i revijalnom dijelu, predstavio vrlo kvalitetnim izvedbama. Prepoznalo je to i Stručno povjerenstvo u sastavu prof. Josip Jerković, prof. Robert Homen i prof. Igor Vlajnić te ivanečki zbor nagradilo Srebrnom plaketom i posebnom nagradom Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedeno djelo hrvatskog autora i to za skladbu „Na novu plovidbu“ Ivana Josipa Skendera, na tekst Dobriše Cesarića.

Osim toga, ivanečki je zbor sudjelovao na  „Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum“ čiji je cilj bio predstaviti zborove građanstvu, kao i promovirati zborsko pjevanje.

Ovim nastupom KUD "Rudolf Rajter" polako zaokružuje jednu vrlo uspješnu sezonu u kojoj je, između ostalog, proslavio i svoju 40. obljetnicu neprekidnog djelovanja.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing