radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

KUD Rudolf Rajter putuje u Rovinj

04.10.2017. 09:21:38
Na jubilarnom 50. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koje će biti održano ovog vikenda u Rovinju, kao pobjednik ovogodišnje Županijske smotre sudjelovat će Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter iz Ivanca.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 600 pjevača. Glazbenu priredbu organizira Hrvatski sabor kulture kontinuirano već od 1968. godine, s ciljem predstavljanja dostignuća i najvrednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj. Na ovogodišnjem Susretu nastupit će 14 najboljih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim natjecanjima.

U subotu, 7. listopada, zborovi će se predstaviti u natjecateljskom dijelu u koncertnoj dvorani Adris s početkom u 17 sati. Nedjelja, 8. listopada, bit će posvećena revijalnom programu. „Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum“ kreativni je naslov programa kojim će zborovi zahvaliti gradu domaćinu pjevajući na najatraktivnijim lokacijama Rovinja, prvo pojedinačnim nastupima, a potom i zajedničkim pjevanjem svih 600 pjevača sudionika 50. susreta na rovinjskom glavnom trgu.
Zborska revija nastavit će se u bivšoj Tvornici duhana Rovinj od 12 sati, a kulminirat će dodjelom nagrada Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja.

Ivanečki zbor u Rovinju će nastupiti pod ravnanjem prof. Jelene Gotal.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing