radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

U tijeku je Glazbeni kamp u SŠ Maruševec

23.08.2017. 13:16:16
I ove se godine u Srednjoj školi u Maruševcu od 20. do 25. kolovoza održava Ljetni
glazbeni kamp, kojeg vode eminentni glazbenici hrvatske i europske klasične scene te
nastavnici s glazbenih akademija i srednjih glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva.


96 učenika, među kojima su državni i međunarodni prvaci, uz pomoć svojih mentora pet se dana glazbeno usavršava kako bi posljednjeg dana Ljetnog glazbenog kampa nastupili na završnom koncertu, koji će se održati u petak, 25. kolovoza, u 16 sati.

Sudionici Ljetnog kampa raspoređeni su u sedam radionica: harmonika, violina, klavir, flauta, saksofon, truba, solfeggio i harmonija. Zanimljivo je da su se sudionicima iz Hrvatske priključilo čak 14 učenika iz inozemstva. Time je Ljetni glazbeni kamp ostvario međunarodni značaj, a ono ima i širi odgojni holistički koncept prema kojemu mladež valja usmjeravati da uz stjecanje vještina stječu i društvenu i karakternu osobnost spremnu za prihvaćanje drugih ljudi i međusobnu suradnju. Glazbeni pedagozi su Saša Bastalec, Csaba Zima, Vanda Novoselec, Lea Šantek, Vladimir Babin, Slavko Kovačić, Ana Kralj, Nikola Fabijanić, Tomislav Žužak, Marin Zokić i Lidija Đidara, a voditeljica kampa je  Svetlana Relić.

Večeras će koncert održati profesori uključeni u glazbene radionice i u ovaj edukativni kamp. Koncert započinje u 19 sati.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing