radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Projektni ured povukao novac za 11 projekata

23.08.2017. 10:02:53
Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove na natječajima E-impuls i Kompetentnost i razvoj malih i srednjih poduzeća koje je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta uspio je povući 3.667.725,99 kuna za 11 projekata za poduzetnike s ivanečkoga područja.

Dok će se dobivena sredstva od E-impulsa investirati, između ostaloga, u otvaranje minimalno 22 nova radna mjesta, drugi natječaj Kompetentnost i razvoj malih i srednjih poduzeća koji je bio puno kompleksniji i financijski izdašniji usmjeren je na zapošljavanje 26 novih radnika. Kroz natječaj Kompetentnost i razvoj malih i srednjih poduzeća odobrena su tri projekta vrijedna 6.426.135,25 kuna,od čega je bespovratnih 2.507,628,86 kuna.

Na natječaju E- impuls potpore su ostvarili Izolaterski i limarski obrt Božidara Gužvinca, Stol – interijer, Kajzerica, IPC – inženjering, IBS, Tesla, Obrt Proizvodnja metalne galanterije Piskač iz Gačica i Poduzeće Tramex. Na natječaju Kompetentnost i razvoj malih i srednjih poduzeća sredstva su dobili Poduzeće BEZAK MTP d.o.o. za metal, tekstil, plastiku, Izolaterski i limarski obrt Božidara Gužvinca iPoduzeće Hydromat.

Uspjehom Projektnog ureda zadovoljna je i mr. sc. Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. u čijem sklopu Ured radi, kao i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić koji je kazao da ovaj uspjeh dodatno potvrđuje ono u što je bio siguran od samog početka, a to je da je Projektni ured odličan gradski poduzetnički i marketinški projekt te da su mladi voditelji EU projekata prerasli u izvrstan tim kojeg valja zadržati i njegov rad i dalje poticati.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing