radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Kultura

Barokne večeri prvi su korak do jačanja veze

21.08.2017. 14:37:42
Kako bi najavili 47. varaždinske Barokne večeri koje počinju za mjesec dana, kod gradonačelnika Ivana Čehoka gostovao je mađarski veleposlanik NJ.E. Joseph Magyar.
Suradnja između Varaždina i Mađarske tek je u povojima. Nadolazeći događaji svjedoče da će se suradnja tek razvijati, kako na kulturnom, sportskom i gospodarskom planu. Stoga je gradonačelnik Ivan Čehok sa zadovoljstvom najavio barokne večeri u rujnu te gostovanje mađarske skupine u Varaždinu u sklopu rukometnog prvenstva koje će se igrati u 2018. godini.

Gradonačelnik je tom priliku otvorio i mogućnost za suradnju i partnerstvo za naredni Špancirfest. Želja je da upravo Mađarska bude prvi partner Špancirfesta jer se dosad pokazala kao odlična zemlja za umrežavanje.
Mađarska će se na baroknim večerima kao zemlja partner predstaviti s više nastupa, a  NJ. E. Joseph Magyar izrazio je zadovoljstvo posjetom Varaždinu, ali i suradnjom.
- Barokne večeri su jedna ozbiljna kategorija, jedna ozbiljna glazba. Mi želimo i dalje razvijati našu suradnju, kroz nešto veselije, kao što je Špancirfest – kazao je Magyar.

Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik kazao je da su Barokne večeri već spremne, iako službeno počinju 22. rujna.
- Umjetnici su spremni, program je riješeni, karte su u prodaji, a prodaje ide jako dobro. Mađarska kao zemlja partner najviše se dosad iskazala u partnerstvu. Osobito su se iskazale njihove udruge, institucije, turističke zajednice,akademije i gradovi – zaključio je Rojnik.
Suradnja ovih dviju susjednih zemalja, odlična je kako na kulturnom, tako i na gospodarskom planu. Budući da je u ovoj godini za otprilike 20 % veća robna razmjena između ovih dviju zemalja, i gradonačelnik Čehok, kao i veleposlanik Magyar, iskazali su interes za produbljivanje gospodarstva.

Sastanku su nazočili zamjenici gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu te Dinko Šokčević te ravnatelj varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing