radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Crna kronika

Policijska potjera za motociklistom

16.06.2017. 12:48:23
 Jučer su  u Varaždinskoj ulici u Tužnom, policijski službenici  pokušali  zaustaviti  motocikl kojim je upravljao  21-godišnjak, zbog nepropisnog korištenja zaštitne kacige. 

Nakon što su mu pomoću svjetlosnih i zvučnih signala na službenom vozilu presretač, dati znaci za zaustavljanje, mladić se nije zaustavio, već je pretekao službeno vozilo i bez zaustavljanja nastavio voziti u smjeru Krkanca. Dolaskom do nezaštićenog prijelaza ceste preko pruge,  nije zaustavio motocikl na znak „stop“, već je nastavio vožnju krivudajući po cesti, u namjeri onemogućavanja policijskih službenika da ga preteknu. Dolaskom u  Vidovec gdje se na prostoru Trga svetog Vida održavalo javno okupljanje, nije propustio pješake koji su prelazili obilježenim pješačkim prijelazom. 

Tijekom daljnje vožnje, počinio je niz drugih prekršaja, od pretjecanja kolone vozila, vožnje u suprotnom smjeru i drugih. Dolaskom na raskrižje  jugozapadne obilaznice grada Varaždina s Optujskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je uraskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice upravljao 68-godišnjak. Prilikom udara motocikla u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila, 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. 

Nakon prouzročene prometne nesreće, mladić se pokušao pješice udaljiti s mjesta događaja, u čemu su ga spriječili policijski službenici. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Preliminarnim testiranjem, utvrđeno je da je motociklom upravljao pod utjecajem droga, no  odbio se podvrći izuzimanju uzoraka krvi i urina. Također je utvrđeno da ne posjeduje odgovarajuću kategoriju vozačke dozvole. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing