radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Usmjerenost Ludbrega europskim projektima

15.06.2017. 16:42:12
Grad Ludbreg nastupa u svojstvu vodećeg partnera u okvirima dva projekta koji su bili prijavljeni na program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Radi se o projektu „Development of strategic cross-border cooperation between Letenye, Ludbreg and Prelog – DESCO“ te o projektu „Ecological Smart and Sustainable Cities- EcoSmartCities“.

U projektu DESCO sudjeluju 3 jedinice lokalne samouprave, Grad Ludbreg kao vodeći partner, dok Letenye i Prelog nastupaju u svojstvu partnera. Projekt se odnosi na uspostavu prekogranične suradnje, jačanje kapaciteta lokalnih samouprava te na stvaranje strateške podloge za poticanje i povećanje broja prekograničnih inicijativa u području malog i srednjeg poduzetništva, civilnog društva te javne vlasti. 

Projekt EcoSmartCities odnosi se na uspostavu modernog sustava gospodarenja otpadom koji obuhvaća opremanje podzemnim kontejnerima povezanog s naprednim softverom za praćenje popunjenosti otpadom pomoću mobilnih aplikacija, čime se postiže vremenska učinkovitost, smanjuju troškovi prijevoza te osigurava učinkovito upravljanje ljudskim resursima. 

Ovime smo još jedanput dokazali usmjerenost Grada Ludbrega ka europskim projektima i oslanjanje na vlastite snage koje su marljivo odradile sve pripreme – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing