radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Rekordan broj stranih gostiju

12.06.2015. 10:45:10
 Preko 13.000 noćenja zabilježeno je na području Varaždinske županije u mjesecu svibnju, što je čak 39% više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. 

Posebno se ističe porast broja stranih turista od 64%, od čega su najviše noćenja ostvarili gosti iz Poljske, Meksika, Njemačke, Austrije, Mađarske i Italije. Od turističkih zajednica na području Varaždinske županije najveći porast noćenja zabilježile su TZ grada Lepoglave, Varaždinskih Toplica i Ludbrega.

Naše je područje sve zanimljivije stranim medijima, pa je Turistička zajednica Varaždinske županije, zajedno sa sustavom turističkih zajednica, samo u mjesecu svibnju prihvatila brojne turističke novinare iz Rusije, Francuske, Nizozemske, Španjolske i Italije te ih upoznala sa turističkim sadržajima, proizvodima, aktivnostima i doživljajima u našoj županiji. 

TZ Varaždinske županije će i dalje nastaviti s planiranim promotivnim aktivnostima kako bi potaknula još veći  interes i trend porasta gostiju na našem području. U narednom periodu kreće se u realizaciju i daljnji razvoj projekata od kojih su Razvoj biciklističke mreže Varaždinske županije i „labeling“ subjekata te Program edukacije „Hrana i ugostiteljski objekt kao element turističke ponude“ prepoznati i financijski poduprti od strane Hrvatske turističke zajednica i Varaždinska županija sa po 70.000 kuna.

Foto: www.turizam-vzz.hr
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing