radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Varaždinska županija na Danu Hrvatske u Grazu

11.06.2015. 11:43:51
 Varaždinska županija jučer je u Grazu, u sklopu manifestacije „Dan Hrvatske 2015“, predstavila svoje gospodarske potencijale te mogućnosti i pogodnosti u privlačenju stranih investicija. 

Naime, svake godine se u organizaciji Hrvatsko-austrijske  trgovinske komore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske  organizira spomenuta manifestacija na kojoj se predstavljaju hrvatske županije, a ove godine je domaćin bila Varaždinska županija.

Pred 200-tinjak gospodarstvenika te predstavnika izvršne vlasti i gospodarskih institucija iz Austrije i Hrvatske, župan Predrag Štromar održao je prezentaciju u kojoj je istaknuo kako je upravo Varaždinska županija jedna od najkonkurentnijih u ovom dijelu regije, a posebno je naglasio kako se gospodarstvo županije polako transformira iz radno-intenzivnog gospodarstva u gospodarske grane koje stvaraju veći profit. Također je istaknuo kako se u Varaždinskoj županiji znatna financijska sredstva izdvajaju za razvoj obrazovanja te da pozitivnom imidžu Županije doprinose i efikasni službenici koji su u potpunosti na raspolaganju svim zainteresiranim investitorima.

-Svi investitori koji dolaze u našu županiju tvrde da smo najkonkurentniji, a tu je i nagrada za najtransparentniju županiju u 2014 godini. Moram naglasiti kako u ovome trenutku imamo u potpunosti komunalno opremljenih desetak poslovnih zona spremnih da se na njima u vrlo kratkom roku izgrade pogoni nove tvrtke. Varaždinska županija najbolja je za sve one koji žele investirati – zaključio je svoje izlaganje župan Štromar.

 

Prije županove prezentacije, održana je i panel diskusija na kojoj je uz predsjednika uprave HEP-a Pericu Jukića, direktora EWN Croatia Wernera Casagrandea ,direktora Razvojne prijenosne i pristupne mreže u VIPnetu Tomislava Makara te direktora tvrtke Wollsdorf Andreasa Kindermanna sudjelovao i direktor varaždinske Slobodne zone Enriko Parlaj. Energetsku strategiju te ključne energetske projekte koje provodi Vlada RH predstavila je pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić.

Na manifestaciji su prisustvovali i predsjednik Hrvatsko-austrijske trgovinske komore Martin Schaller, direktor Gospodarske komore Štajerske Kral Heinz Dernoscheg, ministar pokrajisnke vlade Štajerske za gospodarstvo, Europu i kulturu Christian Buchmann te veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji NJ.E. Gordan Bakota koji je pohvalio Varaždinsku županiju kao područje koje je oduvijek, kako kulturološki, mentalitetom  tako i odnosom prema gospodarstvu pripadala Europi.

Uz župana Štromara Varaždinsku županiju su predstavljali i zamjenik župana Alan Košić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Jelena Zrinski Berger.

Predstavljanje Varaždinske županije upotpunili su i pripadnici Husarske pukovnije, popularni Husari, dok su u glazbenom dijelu nastupili renomirani varaždinski glazbenici Hana Hegedušić i Petar Eldan.

Također svim sudionicima manifestacije podijeljene su prigodne brošure, ali i tradicionalni proizvodi varaždinskoga kraja.
 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing