radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Predstavljen Poslovni uzlet grada Ivanca

09.06.2015. 15:29:55
 U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je projekt „Poslovni uzlet grada Ivanca“  na kojem će se 18. lipnja u organizaciji Varaždinske županije, Grada Ivanca te Poslovnog dnevnika, održati besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike.
 
Projekt je predstavio zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, a župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je pozitivne strane održavanja ove manifestacije u gradu gdje prevladavaju mala poduzeća i obrti.
- Ivanec svakako zaslužuje mjesto na mapi ''Poslovnog uzleta'' jer ima zbilja velik potencijal da postane grad s visokim životnim standardom i povoljnim okruženjem za rad i život lokalnog stanovništva, gospodarstvenika i pojedinaca koji svoj interes vide kroz ulaganja na ovom području - naglasio je župan Štromar te dodao kako u Županiji trenutno vlada vrlo pozitivna investicijska klima, a da je ovaj prostor potpuno spreman i siguran za inozemne ulagače, potvrđuju i skora otvorenja pogona u kojima će biti zaposleno 500 radnika.
 
Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić također je izrazio zadovoljstvo što će ivanečki poduzetnici i obrtnici dobiti priliku da sudjeluju na besplatnim edukacijama.
-Grad Ivanec već petu godinu zaredom organizira sve posjećeniji gospodarski sajam, pa smo prepoznali i vrijednost manifestacije Poslovnog dnevnika čije će pripremljene edukacije poduzetnicima i obrtnicima omogućiti jako korisna i upotrebljiva znanja - naglasio je gradonačelnik Batinić te istaknuo kako u Poslovnoj zoni u Ivancu još uvijek ima zemljišta na raspolaganju za poduzetnike, odnosno investitore. Najavio je i da Grad Ivanec planira kroz programe prekvalificirati i dodatno obrazovati prvenstveno nezaposlene građane, posebno mlađe od 30 godina.
 
Projekt „Poslovni uzlet“ organizira se od 2014. godine. U početku su se besplatne edukacije za poduzetnike događale na županijskom i regionalnom nivou, a u 2015. godini šire se na razinu gradova. Poslovni uzlet je pozitivan projekt na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe i na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj.
Preko 50% radne snage u Hrvatskoj zapošljavaju mali i srednji poduzetnici. Iz tog razloga, važno je da se poduzetnici dodatno educiraju i da se njime pomogne kako bi i dalje nastavali sa svojim pozitivnom radom. Poticanje poduzetništva vodi do zapošljavanja građana što povećava gospodarski rast, BDP i samim time i plaće i doprinose što kvalitetnijem životnom standardu, naglašeno je u Županijskoj palači.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing