radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Prometne nesreće, krađe, nezgode....

08.06.2015. 15:03:21
 Novomarofski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 32 godine. Sumnja se da je u mjesecu studenom 2014. godine sklopio dva pretplatnička ugovora sa jednim telefonskim operaterom iskoristivši osobne podatke 27-godišnjaka. Protiv osumnjičenog policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Nedozvoljene uporabe osobnih podataka“.

Nepoznati je počinitelj u Selniku provalio u vanjsko ograđeno skladište i kontejnere vlasništvo trgovačkog društva kojem je sjedište u Zagrebu, iz kojeg su otuđili neutvrđenu količinu željeza. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Provaljeno je i u obiteljsku kuću u mjestu Nova Ves Petrijanečka, odakle je ukraden zlatni nakit vrijedan više stotina kuna. Iz trgovine u Ledincu su ukradeni novac i nekoliko kutija cigareta, a u ugostiteljskom objektu u Cankarevoj ulici u Varaždinu provaljeno je u aparate za klađenje, igru i reprodukciju glazbe te je ukraden novac.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se osam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa ukupno utvrđeno je 84 prekršaja.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u mjestu Možđenec ozlijeđen je 37-godišnjak. Nesreću je skrivila 44-godišnja vozačica osobnog vozila koja nije propustila sva vozila s prednošću prolaska te je došlo do sudara automobila. Na  državnoj cesti u Svibovcu Topličkom jučer se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 54 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinski Toplica, gdje je na ravnom cestovnom potezu započeo preticanje traktora. No, 32-godišnji vozač traktora, kojem je izmjereno  0.97 promila alkohola u krvi, je u tome trenutku skrenuo u lijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može uraditi na siguran način bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je došlo do sudara. Ozlijeđen vozač automobila je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. 

U subotu se u Očuri, u krugu kamenoloma dogodila nesreća na radu u kojoj je ozljede zadobio muškarac starosti 52 godine. Očevid su obavili policijski službenici u suradnji s Inspektorom zaštite na radu, te  je utvrđeno da su djelatnici poduzeća iz Turčina obavljali miniranje na četvrtoj etaži kamenolom, te je prilikom detonacije jedan kamen pao na krov postrojenja, nakon čega je probio krov i pao na 52-godišnjaka. Muškarac je zadobio ozljede i prevezen je u Opću bolnicu Varaždin gdje mu je pružena liječnička pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. 

U subotu se u mjestu Salinovec prilikom održavanja 1. Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom nesretno ozlijedio muškarac starosti 37 godina. On je motornom pilom rezbario trupce, te je došlo do trzaja motorne pile, udara mača pile i ozljeđivanja. Na mjesto događaja izašli su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koji su ozlijeđenom muškarcu pružili medicinsku pomoć i prevezli ga u Opću bolnicu Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane. 

Jučer je u mjestu Zlogonje u predjelu „Pavlini“ došlo do prevrtanja poljoprivrednog stroja sa pridodanom prikolicom sa kojim je upravljao muškarac starosti 58 godina. Utvrđeno je da se on upravljajući radnim strojem spuštao nizbrdo livadom, te je dolaskom do oranice došlo do naglog ubrzanja, zanošenja i prevrtanja radnog stroja. Muškarac je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Prilikom radova na osobnom vozilu, jučer je u Radovcu ozlijeđen 24-godišnjak. On je naime zadobio opekline na tijelu od zapaljenja plinova. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske  zabilježeno je pet prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu, Salinovcu, Donjoj Poljani i u ostalim slučajevima u Varaždinu.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing