radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Povećanje turističkog prometa u Varaždinu

08.06.2015. 14:53:43
 Podaci o dolasku turista i ostvarenom broju noćenja u prvih pet mjeseci ove godine potvrđuju da je Varaždin sve posjećenija turistička destinacija.  

Od siječnja do travnja Varaždin je posjetilio 11 % više gostiju nego u istom razdoblju lani, a ostvareno je 13 % više noćenja.  Uzmemo li u obzir  da je tijekom prošle godine došlo do dvoznamenkastog rasta turističkog prometa u odnosu na 2013. godinu, može se zaključiti da turizam u Varaždinu postaje sve intenzivnija gospodarska djelatnost. 

Kako bi se podigla kvaliteta varaždinskog turističkog proizvoda, te održao taj pozitivni trend, Turistička zajednica grada Varaždina pokrenula je ciklus edukativnih radionica za ugostitelje. Kroz radionice se inoviranjem ponude jela, uređenjem interijera te uvođenjem standarda i usluga koje generiraju dodatnu vrijednost,  želi potaknuti diferencijacija postojeće i nadogradnja nove ponude restorana.  Teme prve radionice su bile važnost gastronomske ponude i trendovi potražnje te uređenje interijera ugostiteljskog objekta. Moderatorice su radionice bile Neda Telišman Košuta s Instituta za turizam, te arhitektica Zora Salopek Baletić. 

Edukacija ugostitelja, kao i nastavak projekta  Umjetnost na ulici u 2015. godini  te postava odmorišta za bicikliste u povijesnoj jezgri, bit će finacirani iz sredstava Hrvatske turističke zajednice, a u sklopu programa potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing