radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Habuš o kandidaturi Varaždina za EPK

03.06.2015. 07:42:53
 Projekt kojim se grad Varaždin kandidirao za Europsku prijestolnicu kulture 2020 nije prošao u drugi krug, ali bit će ipak nastavljen.
Rekao je to jučer gradonačelnik Goran Habuš kada je u Gradskoj vijećnici primio ekipu na čelu s Raymondom Rojnikom koja je pripremala varaždinsku kandidaturu. Zahvalio je skupini mladih ljudi koji su mjesecima predano i odgovorno radili na pripremi projekta.

"Razočarani jesmo, ali to ne doživljavamo kao neuspjeh", naglasio je Habuš i nastavio:
"Bilo bi loše prekinuti projekt koji je dobar i na kojem smo okupili cijeli sjever Hrvatske. Radili smo projekt koji se nama sviđa i koji je bio realno postavljen i izvediv. Konačno, sve to nismo pokrenuli samo radi kandidature nego iz želje da uz dobru strategiju pokrenemo razvoj cijele regije. Nakon tumačenja koje će stići za mjesec dana, vidjet ćemo koje stvari ćemo nastaviti raditi. U tom smislu pozvat ću sve gradove na daljnju suradnju i sudjelovanje u zajedničkim projektima. Varaždin i cijela regija moraju se nastaviti razvijati i surađivati na zajedničkim kulturnim ali i  projektima na drugim područjima. To je bila jedna od osnovnih karakteristika naše kandidature od koje ne želimo odustati bez obzira na činjenicu što to nije prepoznato od komisije. Upravo zbog toga, to ne doživljavamo kao veliki neuspjeh nego smo još jače motivirani da ostvarimo zacrtane strateške ciljeve razvoja", zaključio je varaždinski gradonačelnik.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing