radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Electro Baroque u Herzerici

18.05.2015. 06:38:59
 U sklopu 9. varaždinskih muzejskih svečanosti i obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u palači Herzer u Varaždinu večeras u 21 sat bit će otvorena izložba Electro Baroque.

Izložba predstavlja presjek intermedijskih umjetničkih i tehnoloških radova nastalih kroz posljednje tri godine u kreativnom i tehnološkom labu Radione, uključujući i najnovije radove iz ove godine. Povezujući na izložbi zvuk i biologiju kroz elektroničke uređaje, članovi Radione prezentiraju svoje audio instrumente i uređaje, instalacije pogonjene Arduino mikrokontrolerom i miniračunalom Raspberry Pi, akustičnim glazbenim instrumentima, upotrebom vintage i retro tehnologija, programskim jezicima, circuit bendingom. Izložba je interaktivna i zahtijeva angažman posjetitelja; dakle, umjesto uobičajene napomene „molimo, ne dirajte predmete“, potiču posjetitelje da eksponate dotiču i istražuju.
Na izložbi će se moći vidjeti prave biljke koje sviraju, neobične glazbene kutije koje sviraju dok se njima crta po papiru ili namata koncem, interaktivne radove koji reagiraju na dodir, svjetlo ili mrak, gramofon koji svira preko vilice, odjeću koja svira electro-noise, gaming uređaje i računalne igre koje su u nekim dijelovima izmijenjene, elektronska zvjezdana sazviježđa i mnoge druge.
Organizator izložbe Electro Baroque je Radionia.org. A suorganizator Gradski muzej Varaždin. Izložba će ostati otvorenom do subote.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing