radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Sjajni bal se ponovno održava

09.01.2015. 13:52:25
 Nakon godine stanke te izglađenih nesuglasica između Grada i organizatora, ove će se godine održati 21. Sjajni bal grada Varaždina.  Bit će to 6. veljače  s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani  varaždinskog kazališta. 

Varaždinska prošlost i tradicija obvezuju nas da tu tradiciju održavamo,  rekla je Ingeborg Jurić, predsjednica Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice, koja je organizator. Koncepcija bala se ne mijenja, a velikih promjena nema. Ipak, Jurić ističe praizvedbu Sjanog valcera varaždinskog skladatelja Davora Bobića i Sjajni jazz bar uz slušanje tradicionalnog jazza, vrlo vjerojatno na podrumskoj sceni kazališta. 

U programu bala sudjelovat će više od 150 izvođača. Već devetnaesti put svirat će Big band  Bad Gleichenberg i Varaždinski komorni orekstar. Solistice će biti Ulrike Tropper i Ivana Lazar. Zaplesat će solisti Baleta HNK u Zagrebu, prvaci Hrvatske u latino-američkim plesovima i plesna formacija Podklaničkih plemenitaša. I ovog puta neće izostati prepoznatljivi polaznici Studija baroknog plesa i varaždinski purgari, a ceremonijal meštri su Silvija Buzcolich iz Beča i  Dražen Siriščević.  Na stolu će se naći vrhunski specijaliteti europske kuhinje, ali i domaći specijaliteti, a posjetitelji će se moći zabaviti i uz tombolu. Ipak, u središtu pozornosti je ples, a plesnu je knjižicu ovaj put izraido akademski slikaar Živko Skuhala. 
 
Kao i ranijih godina, očekuje se dolazak grupa gostiju iz Austrije i članova diplomatskog zbora. Iako su večernje haljine i odijela obavezni, bal nije elitistički niti snobovski, nego građanski, a atmosfera je opuštena, ističu organizatori. Za njegovu organizaciju utrošit će se oko 200.000 kuna, od čega Grad iz svog proračuna izdvaja 50.000 kuna, a gradonačelnik poziva

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing