radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

U subotu i nedjelju festival SHOWderica

23.07.2014. 12:57:36
 Udruga športske rekreacije podravskih studenata pokrenula je zanimljiv projekt pod nazivom SHOWderica. Evo njihove promo-objave;

Sjećate li se koliko je nekad ljudi bilo na Šoderici tijekom ljetnih mjeseci?

Krajem kruži nekoliko urbanih legendi vezanih uz ovo mjesto. Navodno je samdesetih godina Šoderica bila omiljeno okupljalište ne samo Koprivničanaca, nego i Varaždinaca, Čakovčanaca, Bjelovarčana itd. Svi koji su imali vikendice ovdje bili su glavne face u gradu, a priča se i da se na onom velikom toboganu nekada moglo i spuštati.

Znamo, teško je to sada zamisliti. No, zamišljanje neće biti ni potrebno, jer ćete sve to doživjeti na dvodnevnom festivalu koji je pripremila skupina mladih entuzijasta, a sve s ciljem kako bi probudili ovo mjesto iz sna dugog više od dva desetljeća.

Projektom SHOWderica bi se pokušali vratiti obrtnici, očistiti jezero i okoliš, potaknuti otvaranje starih, te investirati u nove ugostiteljske obrte. SHOWderica je zamišljena kao dvodnednevni festival na jezeru Šoderica. Devedesetih godina jezero Šoderica živjela je svoje najbolje dane, ali razvojem turizma u Dalmaciji, Šoderica je zapuštena i uskoro je nestala s turističke karte Hrvatske.

No, Podravci su se ponovno počeli vraćati na svoje „Podravsko more“, te im iz tog razloga treba ponuditi dodatni sadržaj koji bi ih zadržao na jezeru, ali i privukao posjetitelje iz drugih županija. Projektom SHOWderica pokušali bi se vratiti obrtnici, očistiti jezero i okoliš, potaknuti otvaranje starih, te investirati u nove ugostiteljske obrte.
Šoderica obiluje mnoštvom potencijala koji će se konačno iskoristiti ovim projektom. Bogat program i prekrasna priroda aduti su ovog projekta. Tijekom cijelog će se dana odvijati različite aktivnosti poput turnira u odbojci na pijesku, igara na vodi, koncerata, predstava, različitih radionica, a sastavni dio programa biti će i bogata ugostiteljska ponuda.

Kao što je vidljivo, potrudili smo se napraviti program koji će odgovarati svima — i onima od 5, ali i onima od 85 godina, a održavat će se ove subote i nedjelje. Također, bit će osigurani štandovi za udruge i male obrtnike koji će besplatno moći prezentirati svoje proizvode.

Primarni je cilj vratiti Šodericu na turističku kartu Hrvatske, a jedini put prema tome je investiranje u ugostiteljske objekte. Otvaranjem ugostiteljskih objekata, te popratnih sadržaja zadržali bi se kupači i turisti na jezeru. Investitore i obrtnike zainteresirali bismo velikom mogućnošću otvaranja popratnog sadržaja koji bi se predstavio na samom festivalu, te razumnim i kvalitetnim uvjetima poslovanja s općinom Legrad.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing