radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Nezaposlenost smanjena 8,8 posto

18.07.2014. 15:24:18
 Prosječan broj nezaposlenih u prvoj polovici ove godine u Varaždinskoj županiji je 10.415 osoba, dok je u lipnju evidentirano 9.015 nezaposlenih osoba. 

U  prvih šest mjeseci ove godine situacija u evidenciji nezaposlenih u Područnoj službi varaždinskog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bila je  bitno bolja nego u istom razdoblju prošle godine. Nezaposlenost je prosječno smanjena 8,8 posto, dok je istovremeno zapošljavanje povećano gotovo 12 posto, rekla je predstojnica Područnog ureda u Varaždinu Jasenka Hutinski.

Prijavljena su 4.182 slobodna radna mjesta, što je čak 55.8 posto više nego nego u isto vrijeme prošle godine. Istovrmeeno je evidentirano 21,3 posto manje korisnika novčane naknade.

Slika nezaposlenosti sigurno će se promijeniti na jesen jer će tada na tržište rada doći i oni koji su upravo završili srednju školu, a ne namjeravaju nastaviti školovanje,  završit će i sezonski poslovi, a najavljeni su i tehnološki viškovi, poput onog u Varteksu. No, dobra je vijest da je najavljen dolazak i nekih novih investitora, koji će trebati radnike.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing