radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Umjetnici ponovo u Uskoj ulici

03.07.2014. 12:57:43
 Uska ulica jedna je od najljepših varaždinskih ulica, a tijekom Špancirfesta se već devet godina u nizu pretvara u živopisnu meku umjetnosti. Festival dobrih emocija i ove će godine dati priliku umjetnicima, dizajnerima i kreativcima da svoje radove predstave prodajnom izložbom u Uskoj ulici u staroj jezgri Varaždina.

Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, poziva umjetnike iz svih krajeva Hrvatske da se prijave za izlagačko mjesto u gradu kojim će krajem kolovoza prošpancirati i do 200 tisuća Varaždinaca te domaćih i stranih turista.

Poziv je upućen umjetnicima koji se bave slikarstvom, kiparstvom, grafikom, dizajnom, produkt dizajnom, staklom ili drugim umjetničkim izričajima, odnosno kreativcima koji izrađuju modne dodatke, nakit i druge uporabne predmete. Broj prodajnih mjesta je ograničen, a prednost pri odabiru izlagača dat će se mladim umjetnicima do 30 godina, odnosno grupama umjetnika, čija su ostvarenja unikatna ili imaju širi društveni značaj. Također, prednost će imati i radovi koji na inovativan način promoviraju hrvatsku kulturu ili kulturu drugih država.
 
Uska ulica će tijekom Špancirfesta dodatno zablistati dekoracijama i osebujnim izlagačkim ormarima i panoima, kako bi se umjetnicima ponudilo ugodno radno okruženje, a njihovim kupcima užitak boravka, razgledavanja i kupovine u ovoj maloj umjetničkoj meki.
Izlagači će svoj prodajni prostor na Špancirfestu dobiti po povlaštenoj cijeni od 1.000 kuna +PDV, za svih 10 dana festivala, a omogućit će im se smještaj i prehrana po popularnim cijenama. Poziv ostaje otvorenim do 15. srpnja.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing