radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Novi Marof spreman sufinancirati udžbenike

03.07.2014. 12:24:07
 Novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić predložit će Gradskom vijeću donošenje odluke o sufinanciranju kupnje udžbenika za sve osnovnoškolce na području grada, u iznosu od 200,00 kuna po učeniku.

U gradskom proračunu za ovu svrhu planira se osigurati 220.000,00 kuna. Od rujna ove godine na području Grada Novog Marofa bit će ukupno 1.095 osnovnoškolaca, što obuhvaća osnovne škole Novi Marof i Podrute i sve njihove pripadajuće područne škole. Naime, škole će za svaki razred odabrati udžbenike u vrijednosti do 200,00 kuna po učeniku iz konačnih lista odabranih udžbenika. Podatke o odabranim udžbenicima objavit će na ulazima u škole i na internetskim stranicama. Također, škole će nabaviti udžbenike za potrebe školske knjižnice, a učenici će ih zadužiti preko školske knjižnice na početku te ih neoštećene trebati vratiti na kraju školske godine.

Gradonačelnik Hrenić vjeruje da će ova odluka znatno popraviti stanje obiteljskih budžeta. Također, do 2013. godine Grad je sufinancirao prijevoz srednjoškolcima koji je u prosjeku iznosio i više od pola milijuna kuna te i na taj pomagao roditeljima, sve dok država na sebe nije preuzela tu obavezu. Gradonačelnik smatra kako u ova teška vremena s posebnom pažnjom treba brinuti o mladim generacijama koje se školuju te kroz razne mjere i olakšice poticati njihovo obrazovanje. „U skladu s time, pratimo naše učenike od najmanjih nogu,  sve do njihovih studija, gdje im opet pomažemo stipendijama koje su u prosjeku više od stipendija okolnih gradova i općina,“ izjavio je novomarofski gradonačelnik.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing