radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Uspjeh novomarofskih vatrogasaca

03.07.2014. 11:34:28
 Novomarofski su vatrogasci ostvarili izniman uspjeh na Prvom državnom natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održanom u Čakovcu.

Organizator natjecanja bila je Hrvatska vatrogasna zajednica, a suorganizatori Vatrogasna zajednica Međimurske županije i Vatrogasna zajednica grada Čakovca.
Nastupila je vatrogasna mladež s područja cijele države, u dvije kategorije; muška i ženska mladež od 12 do 16 godina, uz po jedno austrijsko i mađarsko odjeljenje.
Odjeljenje muške mladeži DVD-a Novi Marof osvojilo je prvo mjesto između 57 odjeljenja u svojoj konkurenciji te su, uz prvoplasirano odjeljenje ženske mladeži iz DVD-a Bedekovčina, stekli pravo nastupa, odnosno predstavljanja Republike Hrvatske na jubilarnom 20. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži CTIF-a u Poljskoj koje će biti održano od 19. do 26. ovog mjeseca.
 
Zbog uspjeha na ovom i na brojnim dosadašnjim natjecanjima, ali i uspješno izvedenih intervencija u zaštiti imovine i građana na novomarofskom području, marofske je vatrogasce primio gradonačelnik Darko Hrenić te im, uz zahvalu, uručio prigodne darove.
Inače, osim DVD-a Novi Marof, Varaždinsku županiju na natjecanju u Čakovcu uspješno je zastupalo još 5 odjeljenja; DVD-i Donja Voća i Gornji Kučan sa po dvije ekipe te DVD Tuhovec.

Sljedeće godine, odjeljenje muške mladeži DVD-a Novi Marof nastupit će na "Maloj vatrogasnoj olimpijadi" u Poljskoj.

 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing